De glooiende landschapstuin die "de Open Poort" aan 3 zijden omsluit bevindt zich te midden van een landschappelijk waardevol gebied en vormt door zijn opzet een eenheid met het omliggende typische Haspengouwse landschap.


Terwijl de fruitbomen staan te wedijveren met de plantages aan de overkant, strijken op de grote natuurlijke vijver de wilde eenden neer en vinden hier een veilige broedplaats, op nauwelijks enkele vleugelslagen van de Demerbron vandaan. Zelfs de reiger voelt zich hier in zijn nopjes.

In samenwerking met de Stedelijke Diensten van de Stad Tongeren en andere Culturele Verenigingen, vormt de tuin regelmatig het decorum van allerhande culturele manifestaties. Ook bedrijven en privé personen hebben langzaam de weg gevonden en weten dit mooie stukje te waarderen.


Zithoekjes zorgen ervoor dat de gegadigden ten volle kunnen genieten van diverse vormen van kunst, de weldaad van de natuur en de prachtige vergezichten van het Haspengouwse landschap, in de geborgenheid van dit karaktervolle pand en een sfeer uit lang vervlogen tijden...
 

© 2010 De Open Poort - Wooop.be

Get Adobe Flash player